ESZA infoblokk

Rátkai Füstölő

Bemutatkozás

Rátkai hagyományok és sváb receptúra alapján készülnek szalonnák, kolbászok, sonkák és tarják az önkormányzat által működtetett füstölő üzemben immár tíz éve. Mintaboltjukban minden füstölt húsárú megtalálható, aminek egy éléskamrában helye van.
A kellemesen füstölt illatú és ízű, kissé sós és pikánsan foghagymás sváb szalonna a mai napig fogalom. Pácának elkészítéséhez ugyanis szakavatott kezekre van szükség. Ebben jeleskednek a rátkai asszonyok, akik generációról generációra örökítik ennek titkát. Pácleve eltér a hagyományos füstölt kenyérszalonnáétól, mert a són kívül kerül bele fokhagyma és feketebors. A pácérett vörösesbarna színű hátaszalonnát még kevés paprikával is bedörzsölik, így kerül a „füstre”, a hagyományos füstölőbe. Hasonlóan különleges és egyedi ízvilágú a sváb sárkány, a német konyha ...nagyon csípős kolbásza, amely szintén megtalálható a Rátkai Füstölő kínálatában.

További információk

Cím

3908 Rátka, Kossuth L. út 63.

Termékek

sváb szalonna, kolbászok, sváb sárkány (csípős kolbász), sonka, tarja

Kapcsolat

Rátkai Füstölő

telefon

+20 284 6028