ESZA infoblokk

Naár Családi Pince és Szőlőbirtok

Bemutatkozás

Őseik már az 1760-as évektől foglalkoztak borászattal, családjuk 2008-tól készít palackos borokat. Boraikat elsősorban a hercegkúti jellegzetességek, zamatok, ásványos ízek teszik egyedivé. A szőlőt ők művelik, a bort ők készítik, és ők is beszélnek róla, így mindennek megvan a maga kis története. A pince mikroklímája optimális mind a hordós, mind a palackos borok érlelésére alkalmas, ezért a kezdetekben hordós érlelő ág került kialakításra bormúzeummal, majd egy évvel később a kóstolóterem is megnyílt. Egy esemény alkalmával akár 60 főt is meg tudnak kínálni boraikkal, amit legtöbbször helyi gasztronómia kísér.
A borvidékre jellemző boraikat három kategóriában értékesítik. Az alapsorozat (POP) termékei friss, reduktív technológiával készülő, illatos, „ropogós” borok. A második kategória (ROCK) borai fahordós érlelés után kerülnek kiválasztásra, érlelt, hordós jegyeket hordoznak, de vigyázva a fajtajelleg megtartá...sára. A csúcskategóriában (CLASSIC) pedig a Tokaji borkülönlegességek foglalnak helyet úgy, mint a Szamorodni (száraz, édes) és a Tokaji Aszú. Ezeket a tételeket csak a különleges évjáratokban készítik el, figyelve a legszebb alapanyagok gondos válogatására. Elérhetőség A termékek telefonos egyeztetést követően 3958 Hercegkút, Petőfi Sándor út 170. alatt, Sárospatakon a Boros Borbár étteremben. (3950 Sárospatak, Rákóczi út 21.), valamint országszerte a Borháló Borkereskedés üzleteiben vásárolhatóak meg.

További információk

Cím

3958 Hercegkút, Petőfi Sándor u. 170.

Termékek

Tokaji borok készítése-értékesítése, hercegkúti világörökségi pincéik bemutatása, pincetúrák szervezése borkóstolóval és helyi sváb gasztronómiával, dűlőséták szervezése

Kapcsolat

Naár Ferenc

telefon

+36 30 529 2093

email

ifjnaarf@gmail.com

facebook

https://www.facebook.com/naar.csaladi.pince/

weboldal

https://naarpince.hu/