Bemutatkozás
A Mezei Pincészet működése Tibolddarócon 30 hektár szőlő és egy romos pince megvásárlásával indult el 1992-ben. A folyamatos fejlődés eredményeként jelenleg 84 hektár területről 9 fajta szőlő (chardonnay, királyleányka, leányka, olaszrizling, muscat ottonel, muscat lunel, szürkebarát, portugieser, cabernet sauvignon) feldolgozásával dolgozik a borászat, ezzel a Bükki borvidék legnagyobb és egyben meghatározó családi pincészete.
2013-ban átadott pezsgőüzem működésével teljesedett ki a Mezei Pincészet termékpalettája, hiszen a „Bükki” csendes borok (fehér, rozé és vörös) mellett tankpezsgők és gyöngyözőbor képezik a kínálatot.
A pezsgőüzem 2020-tól az IFS szabvány előírásainak megfelelően készíti el, majd hozza forgalomba palackos borait és pezsgőit.