ESZA infoblokk

Matyodesign

Bemutatkozás

MEGÁLMODTAM

Egész életemet két párhuzamos világban töltöttem, a város-falu kettőssége adta az ihletet a matyodesign kezdetekor. Elfeledett minták, alulértékelt helyi tudás, és egy feleslegesnek ítélt kultúra válik újragondolva a mai modern világ részévé. Minden egyes kézzel hímzett termékünket a tardi dadám és a helyi asszonyok készítik. Felelősség, de nagy öröm is, hogy ez a tudás nem fog elveszni, és ez rajtam is múlik. Feladatomnak tartom, hogy ami a helyi asszonyok kezében van, tovább öröklődjön, generációról generációra. Hiszek minden egyes lépésben, amit teszünk, beleadjuk szívünket-lelkünket, hogy legalább egy kis részét visszaadhassuk azoknak a kincseknek, amiket a tardi gyerekkor alatt kaptam. Váczi Rozi

MEGCSINÁLTÁK

Kézzel készült termékeik 27 asszonynak adnak munkát Tardon, egy pici északkelet-magyarországi faluban. A matyodesign missziója, hogy ne csak életben tartsa a hagyományt, de magas színvonalon, az egyediséget ...szem előtt tartva újra is teremtse azt, a jelenkor kihívásait is szemelőtt tartva.
Létrehozták a matyodesign közösségét, nem feledve azokat a törekvéseket, amelyek a mostani világ kihívásaira rezonálnak: etikus üzleti modellben léteznek, az eldobható termékek helyett időt álló értékteremtés, felelős vásárlás és fenntarthatóság is a szellemiségük fontos részei, a múlt értékeinek továbbörökítése mellett. A matyó hímzés, az UNESCO szellemi és kulturális örökség listájára is felkerült.

SZERETIK

Vállalkozásuk híd a régi és az új, a fiatal és az idősebb generáció, a jelen és a múlt között. Fiatal lányok, családanyák és nagymamák viselik világszerte: hódít a matyodesign életérzés. Ha viseled a termékeiket, te is megérzed a matyodesign lelkét, és megérted azt is, mi inspirálja őket arra, hogy a régi utakat nem feledve új utakat keresve tovább folytassák a munkát.
Minden törekvés fél siker, ha nincs aki értékelje, befogadja. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy helyük van a piacon és a slow fashion palettáján. A webshopon kívül több, mint 30 boltban találkozhatnak a szívvel és kézzel készült termékeikkel.

További információk

Cím

3416 Tard, Rákóczi u. 49.

Termékek

képzőművészeti, kézműves termékek (kerámia, hímzés, bőr, gyertya, ötvös, textil, szőttes, vessző, ruházat

Kapcsolat

Czakó Zsófia

telefon

+36 70 775 8840

email

info@matyodesign.hu

facebook

https://www.facebook.com/matyodesign

weboldal

https://matyodesign.hu/

Instagram

https://www.instagram.com/matyodesign/