ESZA infoblokk

Korpás Valéria – mesekönyvíró

Bemutatkozás

„… legkisebbek tündérvilágában élni…”
  Korpás Valéria, vagyis Léri Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén, egy kicsinyke faluban, Gelejen él. 37 éven át óvónőként foglalkozhatott kisgyermekekkel, elhinthette piciny lelkükbe a pozitív emberi értékek magjait. Majd új korszak kezdődött az életében, három csodálatos unokájával élhette át a hivatásbeli 40 év, és a nagymamaság csodáit, szépségeit. Gyakran mesél nekik könyvből, vagy általa kitalált, közösen megélt életeseményekről. Az Ő titkos élményeinkből nekik, értük született meg első kedves írása, a Felhőcske és barátai című mesesorozat. Nem sokkal ezután írta meg Csorbafog, a világjáró kisegér történetét, és még néhány mesét. A Miskolci Irodalmi Rádió által kiírt pályázat eredményeként első írása, a Felhőcske és barátai című mesesorozat első része bekerült a „Hold köpönyege” című antoló...giába. Közben tagja lett a Borsodi Mezőség által életre hívott „Korkép” című kulturális lapnak, ami a Dél-Borsod településein élő alkotók közössége. Kisgyermekként édesanyjától megtanult horgolni, hímezni, később makramézni, kötni, és a patchwork technika alapjait is elsajátította. Geleji szűcshímzéssel, melynek díszítő elemekeit maga tervezi, és rajzolja fel és varrja meg abból a megmaradt motívum kincsből, amit a Miskolci Herman Ottó Múzeumban őriznek. Hímzett és horgolt alkotásait megrendelésre készíti.
Termékeim
Hímzés: Geleji szűcs hímzéssel díszített dolgai fehér és barna színű filc, krémszínű napszövet anyagra, fekete szlovák selyem hímzőfonallal, illetve barna-zöld színösszeállításban készülnek, a termék rendeltetését figyelembe véve, a mai kor igényeihez igazítva. Horgolás: Többnyire ünnepekhez kötődő díszeket készít, itt is kiváló minőségű, Anchor horgoló cérnát, illetve fémszálat használ.
Megjegyzés:
Kedves leendő vásárló! Léri dolgait megrendelésre készíti, amiknek az elkészítési ideje függ a kért termék mennyiségétől, illetve a darab munkaidő igényétől, valamint a szállítás idejétől. Ezért megrendelés esetén mind ezt belekalkulálni szíveskedjenek!

További információk

Cím

3444 Gelej Ady E. u. 6.

Termékek

Mesekönyvek, Hímzés, Horgolás

Kapcsolat

Korpás Léri

telefon

+36 20 216 3766

email

leri.meseljnekunk@gmail.com

facebook

https://www.facebook.com/korpasleri/

weboldal

https://meseljnekunk.hu/