ESZA infoblokk

Götz Pincészet

Bemutatkozás

Hercegkúton családi hagyomány a szőlőtermelés, a borkészítés az 1800-as évektől kezdve. A faluban két pincesor is található, a Kőporosi-, és a Gombos-hegyi, mindkettő a világörökség részét képezi.
A szőlő és a bor szeretete, csodálata és a munka tisztelete családi örökségként meghatározó szerepet játszik a Götz Pincészet életében. Családi vállalkozásuk 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el. Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsék. A déli, délnyugati fekvésű, régebbi és újabb telepítésű dűlőiben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható. A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaságuk dolgozza fel, amelyekből minőségi borokat és borkülönlegességeket készítenek. Ezeket a Hercegkúton található, a világörökség részé...t képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron lévő, riolit-tufába vájt pincészetben érlelik, amely 9 °C fokos állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. Pincészetükben 200 fő befogadására alkalmas terem is található.
Elérhetőség
A pincészet egész évben szeretettel fogadja kisebb-nagyobb borkedvelő társaságok látogatását, a pincelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges: gotzbirtok@gmail.com, +36 30 864 9032 (Oroszné Götz Ildikó), +36 30 747 9230

További információk

Cím

3958 Hercegkút, Petőfi Sándor utca 193.

Termékek

Tokaji borok (aszú, furmint, sárgamuskotály, cuvée, szamorodni), borkóstolás, vendéglátás, zenés rendezvények

Kapcsolat

Götz Bt.

telefon

+36 30 864 9032

email

gotzbirtok@gmail.com

facebook

https://www.facebook.com/gotzpinceszet/

weboldal

http://www.gotzpinceszet.hu