ESZA infoblokk

A Gönci Pálinka

Bemutatkozás

„Ami a Tokaji a bornak, az a Gönci a pálinkának”
Ahogy a Gönci barack hírneve, úgy a főzde története is a régi időkbe nyúlik vissza. 1968 és 1970 között épült a göncruszkai pálinkafőző üzem. Ekkortájt 200 hektárnyi kajszibarackost telepítettek Göncön, illetve Göncruszkán. Akkor még a romlandó és a hibás gyümölcs hasznosítása volt a cél. Napjainkban a hamisítatlan Gönci barackpálinkát főzik itt. A létesítmény a környék mai napig legnagyobb gőzös és hagyományos rendszerű pálinkafőző üzeme, mely 2013-ban egy nagyobb beruházásnak köszönhetően megújult. A felújítási munkák során a berendezések nagy részét modern rendszerekre cserélték, és a helyiségeket, a jobb kihasználhatóság érdekében, szintén átépítették. A főzde bérfőzéssel is foglalkozik, hiszen mára már mindenki tudja, a gyümölcsnek itt van a legjobb helye: ...tapasztalat és hagyomány. Ki tudná jobban, mint a helyiek, akik 50 év tudását felhasználva főzik nekünk a legjobbat.
Elérhetőség
Termékeik online a http://agonci.hu/palinka/ oldalon, valamint A GÖNCI PÁLINKÁRIUM ÉS AJÁNDÉKBOLTBAN érhetőek el: 3895 Gönc, Rákóczi út 66. Nyitva tartás: hétfő-péntek 8.00-16.00, szombat-vasárnap zárva

További információk

Cím

3895 Gönc, Rákóczi út 66.

Termékek

Gönci-Legenda Barack pálinka, Gönci Barack pálinka, Gönci Birs pálinka, Gönci Körte pálinka, Gönci Szilva pálinka, Gönci Szőlő pálinka

Kapcsolat

Szacsuri Éva / Major Nóra

telefon

+36 30266 2584 / +36 30 665 8473

email

info@agonci.hu

facebook

https://www.facebook.com/agonci.hu/

weboldal

http://www.agonci.hu