ESZA infoblokk

Hírek

TERMELŐI BEMUTATÓ ÉS VÁSÁR

2022. Október 14-én 15:00 – 19:00 Helyszín: Templomkerti Kisvendéglő – Edelény, Miklós Gyula út 4. Az étterem különtermében termelőknek és mezőgazdélkodóknak szóló szakmai előadások, a teraszon helyi termék vásár, és őszi facsemete vásár kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes.  

ELOLVASOM

KÖZELEG A HÚSVÉT

Április 10-én bevásárolhatjuk előre az ünnepi kézműves dekorációkat és finomságokat. Érdemes lesz vasárnap kilátogatni, mert húsvéti programokkal is készülünk!  

ELOLVASOM

HÚSVÉTI HELYI TERMÉK VÁSÁR

Edelényben a Vásárcsarnokban a Borsod-Torna-Gömör Egyesület Kiváló Tájtermék védjegyes termelői kínálják portékáikat.  A rendezvény a BTGE egyesület által kerül megrendezésre. A rendezvényre szeretettel várják a kisgyermekes családokat is, akiknek kisállat simogatóval készülnek .  Mert helyben jó! 

ELOLVASOM

A LEKVÁR ÉS SAJT KÉSZÍTÉSÉNEK REJTELMEI – MŰHELYFOGLALKOZÁS

A helyi termékek III. műhelyfoglalkozását a Megyeháza Szász-termébe szervezte a BORA 94 Nonprofit Kft. A téma ezúttal két közkedvelt, mindennapjaink táplálkozásának szerves részét képező, régóta ismert és fogyasztott, szinte minden háztartásban fellelhető termék, a LEKVÁR és a SAJT előállításának, piacra juttatásának lehetőségeit kívánta bemutatni. A választásunkban a gasztronómiai élvezet is

ELOLVASOM